Het mobiele gezondheidsteam

BRENG DE DOKTER DICHTBIJ

De bevolking in Golog is afhankelijk van een ziekenhuis wat op minimaal 8 uur rijden per auto is gelegen. Voornamelijk voor ouderen, zwangere vrouwen en nieuw geborenen is daardoor de kans erg groot dat zij onnodig en vroegtijdig zullen sterven. Maar ook voor de mensen die wel in staat zijn om dit ziekenhuis te bereiken is hulp nog niet vanzelfsprekend.

Als reactie op deze situatie zijn wij in 2009 van start gegaan met het project breng de dokter dichtbij. Een mobiel team bestaande uit een arts, een verpleegkundige en een secretaris trokken met een tent, truck en voorraad medicijnen door de nomadische hoogvlaktes.

Het ~breng de de dokter dichtbij project ~ werd een daverend succes!

Het gerucht over de rijdende dokter verspreidde zich snel over de bergtoppen en door de valleien. Hierdoor bereikte ons medisch team 1.800 mensen die zij konden voorzien van een gratis consult en medicijnen. Alles volledig gebaseerd op de traditionele Tibetaanse geneeskunde. De kosten voor dit project bedroegen uiteindelijk in zijn totaliteit 4.500 euro.

Het succes van het mobiele team gaf hoop aan de nomaden die bijdroeg aan een verrassend dynamische energie, ondernemerschap en samenwerking. Begin 2010 ontstond de mogelijkheid om een blijvend gezondheidscentrum te bouwen in de provincie Darlag. Op een gedoneerd stuk grond van een lokaal klooster werd een centrum gebouwd voorzien van een zestal kamers.

Het mobiele gezondheidsteam

Aan het werk

De wachtkamer