Het 2e gezondheidscentrum “Gabde”

 

Sinds 2011 heeft de Golog Support Foundation de renovatie en bouw van een tweede gezondheidscentrum in de stad Gabde, een klein stadje niet ver van de grotere stad Dawu, ondersteund. Gabde wordt een steeds belangrijker centrum in de regio en biedt publieke en commerciële diensten aan nomadenfamilies en lokale mensen. In 2013 werd de bouw van het gezondheidscentrum in Gabde voltooid, waardoor een eenvoudig gebouw met één verdieping werd getransformeerd in een versterkt en uitgebreid gebouw met twee verdiepingen. Er werd meer dan € 55.000 ingezameld en overgedragen door de vele donateurs van de Golog Support Foundation Nederland, Luxemburg en Ierland.

Medische licentie acquisitie
Eerder dit jaar werkte GSF samen met het Golog Institute for Traditional Tibetan Medicine, waarvan de directeur onze lokale vertegenwoordiger en partner zal zijn. Na meer dan vijf jaar projectonderhandelingen met lokale overheden hebben de GSF en het genoemde instituut in het voorjaar van 2018 met succes een apotheek en bijbehorende kliniek gekocht voor EUR 20.000, inclusief de exploitatievergunning en bijbehorend meubelair. Afgelopen zomer zijn de apotheek en de bijbehorende kliniekzaken verhuisd naar ons Gabde-gebouw. Sinds de opening ziet de kliniek ongeveer 20 patiënten per dag.

Gratis of betaalbare medische zorg voor de meest behoeftigen
Lama Jigme Namgyal en Pema Dorje, directeur van het Instituut, delen in hun visie om de meest behoeftigen van de lokale bevolking te dienen. Alle medische diensten worden geleverd op een schaal die evenredig is aan het inkomen van de patiënt. Uw donaties aan de Golog Support Foundation zorgen ervoor dat diensten betaalbaar blijven en / of gratis zijn. Er zijn zowel traditionele Tibetaanse als moderne medische diensten beschikbaar. We streven ernaar om het ziekenhuis te laten dienen als een trainingsziekenhuis voor medische studenten die verbonden zijn aan het Instituut, met traditionele Tibetaanse medicijnen die op het terrein worden geproduceerd.

Toekomst
Golog Support Foundation wil in het voorjaar van 2019  een bedrag van EUR 40.000 bijeen gebracht hebben voor de benodigde apparatuur en materialen om de infrastructuur van het ziekenhuis uit te kunnen breiden. De volgende financiering van het project, later in 2019, zal bestaan ​​uit renovaties op de tweede verdieping van het gebouw, die patiënten- en operatiekamers zullen worden die voldoen aan de normen van de overheid.

Uw donaties helpen ervoor te zorgen dat meer Tibetaanse gezinnen de medische zorg krijgen die zij nodig hebben, met name de zorg voor moeder en kind. Het is de hoop van Lama Jigme dat in de toekomst het Gabde-ziekenhuis belangrijke gynaecologische en verloskundige zorg geboden kan gaan bieden aan nomadische vrouwen in dit afgelegen deel van Tibet.

 

 

 

 

 

———————————————————–