Compassie of mededogen is het natuurlijke vermogen om je betrokken te voelen bij de pijn en het lijden in jezelf en dat van anderen, met de wens om deze pijn en het lijden te verzachten en daarin verantwoordelijkheid te nemen. Compassie vraagt om een houding van gelijkwaardigheid, moed en ruimhartigheid, zowel naar anderen als ook naar jezelf. 

Op vrijdag 15 december 2017 opende Sportschool “No Limits” uit Nieuwerkerk aan de Ijssel speciaal haar deuren voor ons en werd het voor Lama Jigmé mogelijk gemaakt om een lezing te verzorgen over compassie. Wij kijken terug op een mooie en bijzondere avond en bedanken een ieder die hierbij aanwezig was. Vertaalster Nicolien, voor het vertalen vanuit het Tibetaans naar het Nederlands. De medewerkers van Sportschool No Limits voor hun gastvrije ontvangst en voor het verzorgen van de innerlijke mens.

In de decembermaand konden wij dankzij de inzet van een ieder een mooi bedrag binnenhalen om weeskinderen net dat kleine beetje extra te geven.